onsdag 7 oktober 2009

En värld full av liv

Hej hopp bloggsfären!
Jag ska nu uppdatera er på mitt liv. Det händer faktiskt inte alls speciellt mycket i mitt liv nu när jag är arbetssökande och bor hemma, men nu snart är det grejer på gång.
Idag åkte jag till kära Leksand för att gå på lunchdejt med Prytz. Innan jag kom till Leksand hade jag spenderat ca en timme i ljuvliga Djurås. Och vad kan man då hitta på om man har en timme över i ljuvliga Djurås tänker ni då? Jo, det ska jag tala om. Man besöker biblioteket en trappa upp i Lindberghallen. Ett mycket mysigt, ljust och luftigt bibliotek som är fyllt med böcker. Och det gillar vi ju, eller hur? Dessutom kan man köpa kaffe, te eller choklad och sitta i tidningshörnan och mysfika lite om man känner för det.
Jag skaffade mig ett lånekort och invigde det med en gång genom att låna Silvermasken - en kort biografi över drottning Kristina av Peter Englund, Aniara av Harry Martinson och Sapfo - dikter och fragment. När jag gick ner för trapporna var jag fylld av en känsla som jag inte känt på ett tag. Det var äkta lycka. Lyckorusig trippade jag ut genom dörrarna och ville nästan ringa mamma och berätta vad jag lånat för böcker. Jag var så sugen på att genast öppna böckerna och börja läsa. Men eftersom jag glömt mina glasögon hemma så fick jag nöja mig med att sitta och titta på dem, stryka med fingrarna över pärmen och bara föreställa mig vilka äventyr som kan tänkas dölja sig innanför den. Jag vet inte om mina ord räcker till för att beskriva mina känslor som böckerna ger mig. Jag älskar böcker helt enkelt, passionerat.
Efter denna underbara upplevelse satte jag mig på bussen till Leksand. När jag kom fram så kunde jag inte låta bli att slinka in på bokaffären. Det är något speciellt med bokaffärer. De är så mysiga och fulla med historier om allt möjligt. Jag köpte en bok, Allt män vet om kvinnor, som jag starkt rekommenderar alla att bekanta sig med.
Efter att ha införskaffat mig denna bok, gick jag vidare till caféet och mötte Prytz. Vi åt salladsbuffé och pratade om allt. Nu ska vi åka till Afrika har vi bestämt, i januari till och med mars. Det är så kul med drömmar och planer, men den här vill jag verkligen inte ska rinna ut i sanden. Jag vill verkligen så innerligt åka som volontär och nu måste jag ta mig en stund att fundera på hur jag ska gå till väga för att komma dit.
Jag måste söka jobb i Stockholm som en gnu och få ett snabbt som attan så att jag kan tjäna ihop mer pengar. Jag måste se över min ekonomi och se vad som är realistiskt. Jag måste ta tag i en massa vuxensaker och ordna och fixa och dona. Men det är nog värt det i slutändan.
Jag ska till Afrika.

Det var min dag. Ibland händer det saker minsann.

1 kommentar:

Anna Maja sa...

Böcker<3 Helst vill jag äga alla och att de ska stå i min bokhylla och vara vackra när jag inte läser dem. Och jag ska ha tid att läsa alla lika mycket, helst flera gånger om!